מה קורה לנו במהלך הצום?
ישנה קשת רחבה של מחלות אשר בהן אימצו את הצום התקופתי כדרך טיפול ללא צורך באשפוז או בטיפול פולשני. הפיכת הצום לחלק משגרת החיים מאפשרת למנוע התפתחותן של מחלות אחרות, ולסייע בתחזקה מיטבית של הגוף.
מחקרים שונים מתעדים את יתרונות הצום במקרים של סוכרת, מחלות לב וכלי דם, אפילפסיה, השמנה, מחלות פסיכוסומטיות, פסוריאזיס, אסתמה, דיכאון, סכיזופרניה ועוד. הניסיון המחקרי הולך ומצטבר, ומחקרים חדשים בוחנים את השפעת הצום על תהליכי היטהרות הגוף ובריאותו, וכן את יכולתו להוות אמצעי לאבחון ולטיפול באי-סבילות למוצרי מזון וחומרים מסוימים.
ההירתעות שקיימת לעתים מהצום תיעלם ברגע שנשכיל להבין את התהליכים העוברים על הגוף ונדע מהי משמעות התסמינים הנלווים לפעולה זו. חשוב לדעת שהצום יכול להיות חוויה טובה ומטהרת פיזית ורוחנית, כשאנו מתייחסים אליו כדבר קונסטרוקטיבי וחיובי ומודעים מראש לתהליכי הניקוי הלא קלים שנלווים אליו בהתחלה.
עם תחילת הצום חלים תהליכי פירוק כימי בגוף ומשתחררים רעלים. תהליכים אלו באים לידי ביטוי בעיקר בצבע השתן, שבתחילה הולך ומתכהה כיוון שריכוז החומרים הרעילים בו גבוה במיוחד. בשלב זה מופרשים חומרי שימור, חומצות מסוגים שונים, דיוקסינים, מתכות כבדות, חומרים כימיים רעילים ועוד. לאחר זמן מה מתבהר צבעו של השתן בהדרגה וחריפותו פוחתת, דבר המצביע על היטהרותם של תאי הגוף.
במהלך הצום מופרשת ליחה סמיכה וכהה וכן הפרשות מאיברים שונים בגוף, שמכילים אף הם את החומרים הרעילים שנצברו בתאים. הפרשות אלו מתבהרות ומידלדלות לקראת סוף הצום, ומעידות על הניקוי העצמי שביצע הגוף.
שינויים גופניים נוספים הבאים לידי ביטוי במהלך הצום כוללים ירידה במשקל, ירידה בלחץ הדם, האטת הדופק ותחושת רעב ההולכת ומתפוגגת ככל שהזמן עובר. תסמינים כמו כאבי ראש, סחרחורת, בחילה, דופק מהיר, כאבי פרקים והפרעות בראייה ובשמיעה הם קצרי טווח על פי רוב ומהווים חלק מתהליך הניקוי וההחלמה.
כדי לסייע להצלחת התהליך ולשמור על חיוניות הגוף ועל הרגשה טובה חשוב לשתות לפחות שלוש-חמש כוסות מים ביום, להימנע מפעילות גופנית מאומצת במהלך הצום ולהקפיד על מנוחה.
בכל מקרה ראוי שהצום ייעשה בפיקוח ובהכוונה מקצועית. צום בריאותי המבוצע תחת השגחה בטוח ואפקטיבי, אך אינו מתאים לכל אחד לכן יש להתייעץ עם רופא לפני שמתחילים בכך…
צום על בסיס מיצים
מדובר בצום הדרגתי וממושך יותר, שבמהלכו שותים בעיקר מיצי פירות וירקות טבעיים. המיצים מסייעים לחילוף החומרים, להפרשת רעלים ולסילוק מזהמים שונים מתאי הגוף. המיצים הטריים בעלי ערך תזונתי גבוה, מכילים ויטמינים, מינרלים, פחמימות, חלבונים, כלורופיל, אנזימים, פיטו-כימיכלים ועוד, הנספגים ישירות למחזור הדם, מספקים אנרגיה לגוף ומזינים אותו בלי לאמץ את מערכת העיכול.
במהלך הצום מומלץ לשתות שש-שבע כוסות מיץ ביום, וכן להקפיד על שתיית מים ושילוב חליטות מצמחי מרפא.
צומות מיצים מבוססים על פירות וירקות אורגניים, טריים, הנצרכים ישר לאחר סחיטתם. בבסיס התפריט עומדים מיצים ירוקים המוכנים מקישואים, מלפפונים, כרוב, חסה ועוד, המכילים כלורופיל המסייע להורדת רמת החומציות בגוף, מסייע בתהליכי ריפוי, תורם להתגברות על דלקות, מחזק את מערכת החיסון, מעודד יצירת המוגלובין ומנקה את הדם ומערכת הלימפה.
את אלה יש לשלב במיצים נוספים על פי מצבנו הבריאותי, אורח חיינו וכמובן הכוונה מקצועית. עם הפופולריים שבהם נמנה מיץ גזר, העשיר בוויטמינים B, C, D,E ו-K ובמינרלים כגון אשלגן, סידן, מגנזיום ונתרן. סגולותיו הבריאותיות תורמות לניקוי דפנות המעיים, לחיזוק העצמות, השיניים והציפורניים, לניקוי הכבד ולהורדת הכולסטרול. מיץ גזר מועיל לטיפול באנמיה, באסתמה, בסוכרת, בבריחת סידן, בסרטן, בבעיות עיניים, בבעיות עור ובכיבים.
מומלץ לשתות גם מיץ מלון, שעשיר בוויטמינים A, B ו-C, במינרלים ובאנזימים התורמים למערכת העצבים, מנקים את מערכת העיכול ומועילים לחילוף החומרים, לשיפור תפקוד הכליות ולטיפול בבעיות עור.
וגולת הכותרת, המיץ האולטימטיבי שכדאי לצרוך במהלך צום מיצים, הוא זה העשוי מעשב החיטה, שניחן בתכונות מרפאות ומטהרות הודות להרכב החומרים התזונתיים הייחודי שלו. הוא מסייע ניקוי הכבד והמעיים, משפר אנמיה ותורם למערכת הנשימה ולתאי העור.
צומות מסוג אלו שהזכרנו ניתן לקיים באופן תקופתי במשך מספר ימים ומומלץ לבצעם לפחות פעם בשנה.
לתיאום פגישה: 055-912-9591